γυναικεία επιχειρηματικότητα

Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας

Η Στέλλα Σαρηπαναγιώτου έλαβε βραβείο “Γε΄νέο Επιχειρείν” στη κατηγορία Γυναικεία Επιχειρηματικότητα από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος ΣΕΓΕ.

Η Στέλλα Σαρηπαναγιώτου είναι Διατροφολόγος Διατροφολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διατροφή. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Διατροφική Ιατρική.

Οι εξειδικεύσεις της αφορούν περιστατικά αδηφαγίας, παχυσαρκίας, βουλιμίας, ανορεξίας, μεταβολικών, εντερικών και αυτοάνοσων παθήσεων. Οι αθλητές που παρακολουθεί έχουν Παγκόσμιες και Ολυμπιακές διακρίσεις. Πεποίθησή της είναι πως “ένας καλός Διατροφολόγος δεν είναι αδυνατιστής αλλά θεραπευτής”.

Το βραβείο απένειμε η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου κυρία Χαρά Παπαδοπούλου.

Κοινοποιήστε:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Δείτε ακόμα

Σχετικές αναρτήσεις

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή: Μια ισορροπημένη σχέση με το φαγητό

Η ενσυνείδητη διατροφή (mindful eating) είναι μια προσέγγιση που κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Επικεντρώνεται στην ιδέα να ακούμε το σώμα μας και να κατανοούμε τις ανάγκες μας κατά τη διάρκεια του γεύματος αντί να αφήνουμε συνήθειες, στρες ή εξωτερικούς παράγοντες να μας επηρεάζουν. Σκοπός είναι να τρώμε προσεκτικά, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά και δίνοντας προσοχή

Οξαλικά οξέα

Οξαλικά οξέα: Τροφές που τα περιέχουν & προβλήματα που δημιουργούν

Τα οξαλικά οξέα είναι προϊόν μεταβολισμού των τροφών και δεν έχουν κανένα όφελος για τον οργανισμό. Αποτελούν αμυντικό μηχανισμό των ίδιων των φυτών που τα περιέχουν και γι’αυτό τα κατατάσσουμε στα λεγόμενα αντιθρεπτικά, δηλαδή σε ουσίες που δεσμεύουν τα θρεπτικά στοιχεία άλλων τροφών αποτρέποντας έτσι την απορρόφησή τους. Ανάμεσα στα θρεπτικά στοιχεία που δεσμεύουν τα

Μεταβολομική Ανάλυση

Μεταβολομική : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μεταβολομική ανάλυση είναι μια επιστημονική μέθοδος που μελετά την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των μεταβολιτών στο ανθρώπινο σώμα και συγκεκριμένα μέσα στο κύτταρο.

Οι μεταβολίτες είναι πολύ μικρά μόρια, όπως βιταμίνες, αμινοξέα και λιπαρά οξέα, που προκύπτουν από τις χημικές αντιδράσεις του μεταβολισμού. Μέσω της ανάλυσης παρέχεται μια πλήρη εικόνα της μεταβολικής κατάστασης και των βιοχημικών διαδικασιών που συμβαίνουν μέσα στον  οργανισμό καθιστώντας το σύμμαχο ενάντια στις νόσους.

Ψωρίαση και διατροφή

Ψωρίαση και διατροφή

Η Ψωρίαση είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο σχετίζεται σημαντικά με την διατροφή και την κατάσταση θρέψης. Πρόκειται για μια χρόνια φλεγμονή του δέρματος, η οποία προκαλεί την εμφάνιση κόκκινων, φολιδωτών περιοχών, συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα, την πλάτη, τα νύχια και το τριχωτό της κεφαλής. Η Ψωρίαση συναντάται συχνά σε ασθενείς με αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα

διατροφή για χασιμότο

Διατροφή για Χασιμότο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διατροφή για Χασιμότο διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην διαχείριση των συμπτωμάτων της νόσου. Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι ίσως το πιο διαδεδομένο αυτοάνοσο νόσημα στις μέρες μας. Απαντάται συχνότερα στο γυναικείο πληθυσμό, λόγω της ορμονικής πολυπλοκότητας που χαρακτηρίζει το γυναικείο φύλο. Επηρεάζει μεταβολικά τον οργανισμό ίσως περισσότερο από κάθε άλλο αυτοάνοσο, εξαιτίας της φύσης του θυρεοειδή

Κύλιση στην κορυφή